Οι Ψηφιακοί Δέκτες Κλείνουν Μόνοι τους

Σύμφωνα με επίσημη οδηγία της ευρωπαϊκής ένωσης και μέσα στα πλαίσια εξοικονόμησης ηλεκτρικής ενέργειας οι εξωτερικοί ψηφιακοί δέκτες επίγειου σήματος κλείνουν μόνοι τους αν μείνουν στο ίδιο κανάλι για πολλές ώρες. Αυτό σημαίνει πως αν αφήνετε τον δέκτη ανοιχτό το βράδυ πριν κοιμηθείτε το πρωί θα τον βρίσκετε κλειστό. Ωστόσο υπάρχει ρύθμιση στους δέκτες όπου μπορεί κάποιος να ορίσει τον χρόνο που θα περάσει μέχρι να κλείσει ο δέκτης (αν παραμένει στο ίδιο κανάλι) ή και να απενεργοποιήσει αυτή τη λειτουργία. Επισημαίνεται πως παρόμοια λειτουργία διαθέτουν και οι σύγχρονες ψηφιακές τηλεοράσεις.

Το Αναλογικό Σήμα στη Τηλεόραση Μειώνεται

Μπορεί τα τηλεοπτικά κανάλια να μην μεταδίδουν πλέον αναλογικό σήμα, αλλά υπάρχει περίπτωση να χρειάζεται να υπάρχει αναλογική λήψη στην τηλεόραση (π.χ. λήψη από ένα αναλογικό modulator) Οι ψηφιακοί δέκτες επίγειου σήματος όπως κάθε ενδιάμεση βαθμίδα δίνουν μειωμένο τηλεοπτικό σήμα στην έξοδό τους σε σχέση με αυτό που παίρνουν στην είσοδό τους. Το αποτέλεσμα είναι αν το αρχικό σήμα είναι οριακό, η λήψη σήματος από τον αναλογικό δέκτη της τηλεόρασης μπορεί να γίνεται προβληματική. Σε κάποιους δέκτες τα πράγματα χειροτερεύουν ακόμα περισσότερο όταν μπουν σε θέση αναμονής αφού το σήμα που δίνουν στην τηλεόραση μειώνεται ακόμα περισσότερο. Υπενθυμίζουμε πως οι ψηφιακοί δέκτες επίγειου σήματος κλείνουν μόνοι τους αν μείνουν στο ίδιο κανάλι για πολλές ώρες.

Τα Καλώδια της Κεραίας Στριμώχνονται

Οι θέσεις RF in και RF out δηλαδή οι υποδοχές στις οποίες συνδέεται το καλώδιο που έρχεται από την κεραία και βγαίνει το καλώδιο που πάει στην τηλεόραση σε πολλούς εξωτερικούς ψηφιακούς δέκτες είναι πολύ κοντά μεταξύ τους με αποτέλεσμα όταν συνδέονται και τα δύο βύσματα να στριμώχνονται. Το προηγούμενο βέβαια δεν υπάρχει αν δεν έχει χρήση ο αναλογικός δέκτης της τηλεόρασης. Σε αυτή την περίπτωση δεν θα χρειάζεται η σύνδεση του καλωδίου κεραίας από την έξοδο του δέκτη προς την είσοδο της τηλεόρασης που θα λειτουργεί πλέον μόνο σαν μόνιτορ μέσω της σύνδεσης SCART.