Τεχνολογία & Επικοινωνίες

Εγκαταστάσεις Σταθερού Κατόπτρου

sat dish antenna toroidal multisat

Οι απώλειες στα παράκεντρα LNB, σε ένα απλό δορυφορικό κάτοπτρο, είναι συνήθως της τάξης των 0,2 - 0,6 db, για μία απόσταση από 3 έως 6 μοίρες. Όταν όμως η απόσταση είναι πάνω από 10 μοίρες, οι απώλειες εκτοξεύονται στα 10 db. Ωστόσο υπάρχουν υλοποιήσεις κατόπτρων με δυνατότητα λήψης από πολλούς δορυφόρους χωρίς απώλειες, που δίνουν λύση σε αυτό το πρόβλημα, όπως είναι οι σφαιρικές κεραίες και οι κεραίες τύπου Toroidal.

offset 3 lnb

Ένα δορυφορικό κάτοπτρο για λήψη από ένα δορυφόρο, είναι τεχνικά η σωστή λύση, αφού το κάτοπτρο που θα εγκατασταθεί θα βελτιστοποιηθεί ειδικά για τον συγκεκριμένο δορυφόρο. Για να έχουμε λήψη από πολλούς δορυφόρους, ιδανικά χρειαζόμαστε και πολλά κάτοπτρα που θα γεμίσουν τον χώρο. Την λύση (όταν μιλάμε για εγκατάσταση σταθερού συστήματος λήψης) την δίνουν τα παράκεντρα LNB και οι διακόπτες DiSEqC.

satellite dish antenna offset photo

Η πιο απλή εγκατάσταση δορυφορικού κατόπτρου είναι η εγκατάσταση ενός απλού κατόπτρου με ένα LNB, για την λήψη μίας τροχιακής θέσης. Όλες οι εγκαταστάσεις περιλαμβάνουν τα βασικά βήματα της εγκατάστασης σταθερής κεραίας για λήψη μιας τροχιακής θέσης, που συνήθως στην Ελλάδα είναι οι δορυφόροι Hotbird 13ο E. Η εγκατάσταση μπορεί να γίνει στην ταράτσα ή στον εξωτερικό τοίχο ενός σπιτιού αρκεί να υπάρχει οπτική επαφή μεταξύ του κατόπτρου και της τροχιακής θέσης που βρίσκονται οι δορυφόροι.

Ο ιστότοπος satspot.gr χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία περιήγησης.