Τεχνολογία & Επικοινωνίες

Είδη Σημάτων

component video rca

Το component video είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την μετάδοση εικόνας σε αναλογική μορφή. Επιτυγχάνει καλύτερη απόδοση στην ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με το composite video και το S-Video. Η εικόνα μεταφέρεται με τρία διαφορετικά σήματα από τρία ομοαξονικά καλώδια. Μια σύνδεση component μεταφέρει μόνο σήματα εικόνας και όχι ήχου.

composite video

Composite video (στα ελληνικά σύνθετο βίντεο) είναι μια μορφή σήματος αναλογικής εικόνας (και μόνο εικόνας) πριν αυτό το σήμα συνδυαστεί με ηχητικό σήμα και διαμορφωθεί σε σήμα μεταφοράς RF. Το Composite video συχνά συναντάται με τα αρχικά CVBS από το «Composite Video Blanking and Sync».

s video male

S-Video από τις λέξεις Separate Video δηλαδή, Διαχωρισμένο Σήμα Εικόνας.
Το S-Video (επίσης γνωστό και σαν Y/C, μερικές φορές αναφέρεται λανθασμένα σαν Super VHS ή Super Video) είναι ένα πρότυπο μεταφοράς βίντεο αναλογικής μορφής που προσφέρει υψηλότερη ποιότητα σήματος από το σύνθετο βίντεο (composite), αλλά χαμηλότερης ποιότητας από το RGB και το component video.

dvi connector

DVI από τα αρχικά των λέξεων Digital Video Interface, δηλαδή Ψηφιακή Επαφή Εικόνας. Μια σύνδεση DVI (DVI-D) μεταφέρει μόνο ψηφιακή εικόνα (και όχι ήχο). Υπάρχει και μια παραλλαγή του DVI (DVI-I) το οποίο μεταφέρει και αναλογικό σήμα (VGA) παράλληλα με το ψηφιακό.

Ο ιστότοπος satspot.gr χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία περιήγησης.