Τεχνολογία & Επικοινωνίες

Είδη Σημάτων

dvi connector

DVI από τα αρχικά των λέξεων Digital Video Interface, δηλαδή Ψηφιακή Επαφή Εικόνας. Μια σύνδεση DVI (DVI-D) μεταφέρει μόνο ψηφιακή εικόνα (και όχι ήχο). Υπάρχει και μια παραλλαγή του DVI (DVI-I) το οποίο μεταφέρει και αναλογικό σήμα (VGA) παράλληλα με το ψηφιακό.

composite video

Composite video (στα ελληνικά σύνθετο βίντεο) είναι μια μορφή σήματος αναλογικής εικόνας (και μόνο εικόνας) πριν αυτό το σήμα συνδυαστεί με ηχητικό σήμα και διαμορφωθεί σε σήμα μεταφοράς RF. Το Composite video συχνά συναντάται με τα αρχικά CVBS από το «Composite Video Blanking and Sync».

hdmi and hdmi mini

Το HDMI προέρχεται από τα αρχικά των λέξεων High Definition Multimedia Interface, δηλαδή επαφή ήχου και εικόνας υψηλής ευκρίνειας. Αποτελεί προϊόν συνεργασίας των εταιριών Hitachi, Matsushita, Philips, Silicon Image, Sony, Thomson και Τοshiba... και παρουσίασαν την πρώτη έκδοση HDMI 1.0 τον Δεκέμβριο του 2002. Στην συνέχεια ακλούθησαν οι εκδόσεις 1.1 (5/2004), 1.2 (8/2005) 1.2a (12/2005), 1.3 (6/2006) 1.3a, 1.3b, 1.3c, 1.4 (6/2009). Η τελευταία του έκδοση HDMI 1.4 υποστηρίζει, εκτός των άλλων ,και μεταφορά data (Ethernet). Το HDMI αποτελεί εξέλιξη του DVI (με το οποίο και είναι συμβατό) που είναι αρκετά διαδεδομένο στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές.

s video male

S-Video από τις λέξεις Separate Video δηλαδή, Διαχωρισμένο Σήμα Εικόνας.
Το S-Video (επίσης γνωστό και σαν Y/C, μερικές φορές αναφέρεται λανθασμένα σαν Super VHS ή Super Video) είναι ένα πρότυπο μεταφοράς βίντεο αναλογικής μορφής που προσφέρει υψηλότερη ποιότητα σήματος από το σύνθετο βίντεο (composite), αλλά χαμηλότερης ποιότητας από το RGB και το component video.

component video rca

Το component video είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για την μετάδοση εικόνας σε αναλογική μορφή. Επιτυγχάνει καλύτερη απόδοση στην ποιότητα εικόνας σε σύγκριση με το composite video και το S-Video. Η εικόνα μεταφέρεται με τρία διαφορετικά σήματα από τρία ομοαξονικά καλώδια. Μια σύνδεση component μεταφέρει μόνο σήματα εικόνας και όχι ήχου.

fiber optic bundle

Στο κέντρο του καλωδίου υπάρχει οπτική ίνα, κατασκευασμένη από γυαλί κατάλληλο να μεταφέρει φωτεινή δέσμη συγκεκριμένου μήκους κύματος, με πολύ λίγες απώλειες.

Ο ιστότοπος satspot.gr χρησιμοποιεί cookies για καλύτερη εμπειρία περιήγησης.